Officepro

Blogit, kirjoitukset, tarinat, ajatukset

Asiantuntijamme palvelevat koko suomen alueella. Kaikkien toimipaikkojemme yhteystiedot löydät tästä.

Blogit

30.11.2020

Hajautettu vai keskitetty tulostus?

officepro Finland Oy - Jari Turunen
Jari Turunen
Myyntijohtaja, Officepro Finland Oy

2000-luvulla aloimme keskittämään asiakirjahallintaa ja toimintoja. Organisaatioissa henkilökohtaiset tulostimet poistettiin, siirryttiin työryhmä- ja osastokohtaisiin monitoimilaitteisiin, joilla hoidettiin tulostus, skannaus ja kopiointi.

Keskitetyn tulostuksen myötä tuli haasteita henkilötietojen käsittelyyn ja tietoturvaan jotka ratkaistaan erilaisilla turvatulostusratkaisuilla.

Tämän keskitetyn tulostusratkaisun keskiössä on tietenkin MPS-hallintapalvelut. esim. XPPS-tulostuksenhallintapalvelut.

Keskitettyyn hallintaratkaisuun liittyy laitteiden kulutustarvikeautomatiikka, ylläpito, helpdesk ja tietoturvaratkaisut.
Sekä jatkuva kustannustehokkuuden mittaaminen ja raportointi.

2020 Covid-19 kuitenkin muutti, kenties lopullisesti tapamme työskennellä toimistotyötä.

Osa työntekijöistä siirtyi työskentelemään kotiin. Tutkimuksissa huomattiin, että työteho alkuvaiheessa jopa parani. Organisaatiot huomasivat että joitain työtehtäviä voidaan tehdä etätöinä.

Pian huomattiin myös, että esimerkiksi tietoturvasta tai ergonomiasta ei voida tinkiä, vaikka työskentelemme kotona.

Ne pitää olla hoidettu kuten työpaikallakin. Tulostaminen paperille tai paperien skannaaminen tuli monelle etätyötä tekevälle ongelmaksi.

Näiden takia piti tulle työpaikalle tekemään ”paperityöt” . Laitteet toimistoilla ovat vajaakäytöllä, joskus liki tyhjän panttina ja kotitoimistoissa ei vastaavasti ole järjellisiä laitteita.

Myöskään palaaminen menneisyyteen, että hankittaisiin halpoja erimerkkisiä tulostimia kotiin, joilla ei olisi mitään keskitettyä hallintaa, ei oikein tule kysymykseen.

Paperi on kuitenkin tänäkin päivänä erittäin tehokas ja kustannustehokas tapa käsitellä dokumentteja ja hoitaa prosesseja. Edes Koronavirus ei saa paperia poistumaan toimistoista.

Officepron hajautettu tulostusjärjestelmä

Uudelleenarvioimme muuttuneen tulostusympäristösi ja optimoimme sen nykyistä tilannetta vastaavaksi.

Kartoitamme henkilökohtaiseen käyttöön tulevien laitteiden toiminallisuuden siten, että se palvelee käyttäjää etätyöpisteessä sekä keskitettyä MPS-hallintaa. Laitteet ovat kustannustehokkaita ja ympäristöystävällisiä.

Keskitetyissä tulostuspisteissä olevat laitteet, niiden tarve ja kapasiteetti arvioidaan uudelleen ja tehdään tarvittavat optimointitoimenpiteet. Laitemäärän vähentämien, siirrot, vaihdot.

Erityisesti kiinnitetään huomiota tietoturvaan sekä ympäristöystävällisyyteen. Mahdollisuus vähentää tulostuksen hiilidioksidipäästöjä ja jätteen määrää onjopa 90%

Palvelun keskiössä on nytkin koko tulostusympäristön keskitetty etähallinta. Helpdesk-palvelu eli kaikki asiat hoituu yhdestä palvelupisteestä.

Ja koko ympäristö tietysti avaimet käteen periaatteella kuten Officepron kanssa aina. Valittavanasi on kolmen, neljän, viiden vuoden – tai ikuisesti jatkuvalla takuulla ja ylläpidolla oleva sopimus.

Kiinnostaako myös laitemäärältään skaalautuva ympäristö, jolloin sinulla ei ole yhtään turhaa laitetta?

Kerromme sinulle lisää.

#Asiakirjahallinta #tulostin #työryhmä #monitoimilaite #tulostus #skannaus #kopiointi #keskitetty #tulostusratkaisu #mps-hallintapalvelu #xpps-tulostuksenhallintapalvelut #kulutustarvikeautomatiikka #ylläpito #helpdesk #tietoturvaratkaisut #kustannustehokkuus #toimistotyö #työteho #etätyö #tietoturva #ergonomia #kotitoimisto #paperi #dokumentti #etätyöpiste #kustannustehokkuus #ympäristöystävällisyys #optimointitoimenpiteet #etähallinta

Blogit

20.10.2020

Tervetuloa Officepron nettisivuille

officepro Finland Oy - Jari Turunen
Jari Turunen
Myyntijohtaja, Officepro Finland Oy

Elämme tätä kirjoitettaessa Korona-syksyä. Se miten Covid-19:n toinen aalto vaikuttaa elämäämme on taas arvioitavana. Varmaa on, että se tulee vaikuttamaan.

Kevään ja kesän korona-toimenpiteet vaikuttivat myös Officepron toimintaan. Asiakkaita ei enää päässyt entisellä tapaa tapaamaan face to face, jotkut projektit siirtyivät ja kun asiakkaat siirtyivät etätöihin, toimistoilla ei enää tarvittu toimistotarvikkeita, tulostimet ja monitoimilaitteet jäivät vajaakäytölle.

Kaikista asioistahan pitäisi yrittää löytää myös hyviä puolia. Korona pakotti ottamaan käyttöön 90-luvun suunnitelmat, jossa työtä ei enää tehty työpaikoilla vaan esim. kotona. Ongelmatonta sekään ei nopeasti toteutettuna ole, eikä välttämättä ratkaisuna hyväkään.

Työ vaatii teknologian ja ergonomian, tehtiin sitä sitten missä hyvänsä.

Säästöjä työnantajalle ei tietenkään kerry, jos yhtä työntekijää kohden joutuu varustamaan kaksi työpistettä. Tulevaisuudessa tulee etätyö varmasti lisääntymään, oli silloin enää Koronaa tai ei. Etätyö sopii joihinkin työtehtäviin kuin veitsi voihin.

Korona-keväänä viimeistään tajuttiin myös etäpalavereiden ja webinaarien merkitys. Teknologiaa sen toteuttamiseenhan on runsaasti tarjolla. Oikein opeteltuna se palvelee varsin hyvin organisaatioita ja säästää matkustamisen ja kulkemisen vaivan.

Säästyneen ajan voi sijoittaa vaikka opetteluun ja valmistautumiseen. Meillä alan toimijana on tietysti aiemminkin ollut ”suutarin lapsella kengät” koska toimimme viidellä eri paikkakunnalla.

Käytämme Microsoft Teamsia liki kaikkeen kommunikointiin toimipaikkojemme välillä, sekä asiakkaidemme kanssa, joiden on vaikea osallistua ns. tavalliseen kokoukseen. Tätä osaamistahan olemme nyt myös myyneet asiakkaillemme.

Myynti- ja markkinointiyritykselle digimarkkinoinnin osaaminen on noussut tämän kevään aikana arvoonsa. Monen yrityksen potentiaaliset asiakkaat ovat siirtyneet verkkoon, josta etsitään toimittajia ja tehdään myös ostopäätöksiä ja tilauksia.

Digimarkkinointi vaan ei kylmiltään ole mitään helppoa. Se että on Google-hakutulos jotensakin kohdallaan ja somessakin ollaan mukana, ja mainoksiakin laitettu, ei vielä tuo yritykselle välttämättä yhtään kauppaa.

Mainosbudjetti saattaa kadota turhiin klikkauksiin, eikä sisältö tavoita kohderyhmää. Yrityksen kannattaa ottaa kumppaniksi esim. mainostoimisto, jolla on näyttöä onnistumisesta.

Me Officeprossa läksimme liikkeelle jo vähän ennen Covid-19:n ilmaantumista. Me otimme sen toisen polun, opettelemme asiat itse ja kehitämme omaa osaamistamme ja työllistämme oman asiantuntijan.

Tosin meilläkin on valmentajina ja kehittäjinä ollut mukana projektissa Suomen parhaita asiantuntijoita, joita varmasti käytämme kehittämisessä mukana jatkossakin.

Officeprolla on toista tuhatta yritysasiakasta, ymmärtämällä heidän toimintaansa, myös markkinointia, pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kokonaispalvelua ja lisäarvoa.

Eräs kollegani aikoinaan esitti mäkihyppyteorian. Jos haluat mäkihyppääjäksi ei kannata ensimmäistä hyppyä vetää lentomäestä eikä edes K75-mäestä. Se voi johtaa kohtalokkaaseen epäonnistumiseen.

On lähdettävä siitä pikkiriikkisestä K5 mäestä ja edettävä taidon ja kokemuksen karttuessa kilpailemaan suurempiin mäkiin.

Tämä mäkihyppyteoria on pätevä monessa asiassa, digimarkkinoinnissakin. Olemme jo pienimmät mäet hyppineet ja menossa kohti suurempia mäkiä. Opimme lisää ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti. mm. näitä nettisivuja.  Kiire ja päälle painavat deadlinet näyttää olevan tuttua tässäkin asiassa.

#Korona-syksy #Covid-19 #projekti #etätyö #toimisto #toimistotarvikkeet #tulostimet #monitoimilaitteet #etäpalaveri #webinaari #microsoft #teams #myynit #markkinointi #digimarkkinointi #osaaminen #verkko #google #hakutulos #some #mainos #kohderyhmä #valmentaja #kehittäjä #asiantuntija #palvelu #lisäarvo #kehittäminen #oppiminen

6.9.2020

Etätyö – uusi normaali. Vinkkejä etätyöhön

Officepro Finland Oy - Blogit Nikke Ehrukainen
Nikke Ehrukainen
Markkinointikoordinaattori, Officepro Finland Oy

Etätyö

Se mikä muutama vuosi sitten oli neuvoteltavissa oleva poikkeusjärjestely, on yhdessä hujauksessa muuttunut uudeksi normaaliksi.

Etätyö on tullut jäädäkseen. Työnteon luonteen yleinen muuttuminen, työvälineiden yhä nopeampi digitalisoituminen ja kaikkialla saatavilla olevat nopeat yhteydet ovat mahdollistaneet etätyön nopean yleistymisen.

Tietotyöläinen ei ole enää sidottu tiettyyn toimipisteeseen, vaan voi vaihdella työpistettä myös omien tarpeidensa mukaan.

Työpisteen vaihtaminen tuo mukanaan sekä haasteita että mahdollisuuksia. Oman arjen organisoiminen sujuvammaksi voi tarkoittaa kodin ja työpaikan rajojen hämärtymistä.

Vapaa-aika ei ehkä enää olekaan täysin työstä vapaata. Jos työvälineet ovat koko ajan saatavilla, kiusaus töiden tekemiseen on suurempi. 

Suomalainen perinne ja kasvatus kun kannustaa töiden tekemiseen, eikä töitä välttämättä osata jättää kesken. Ei vaikka työaika olisikin jo loppunut.

Siinä missä etätyön tekeminen kaipaa harjoitusta, kaipaa myös etätyön ergonomia yhä suurempaa huomiota.

Vaikka etätyö saattaa konttorissa vietettyjen vuosien jälkeen tuntua siunaukselta, kannattaa muistaa, ettei se oma sohva välttämättä ole se paras työpaikka.

Se mikä vapaa-ajalla ja arjessa tuntuu hyvältä, ei työnteon kannalta sitä ole.

Puutteellinen valaistus, huonot työasennot, sopimattomat työpöydät ja -tuolit, kehno ilmanvaihto tai vääränlaiset näytöt voivat johtaa työn kuormittavuuden lisääntymiseen.

Ja täytyy kuitenkin muistaa, että asiatuntijatyössä yrityksen henkilöstö eli ihmiset ovat yrityksen suurin ja tärkein voimavara. Ihmiset, antakaa itsellenne armoa.

Opetelkaa ottamaan itsenne huomioon töitä tehdessä.

Tässä muutamia vinkkejä etätyön parantamiseen.

1. Luo itsellesi rutiini

Herätys, aamupesut, kahvit ja puurot, työmatka yms. Eli tee arkiaamuisin kaikki niin kuin ennenkin.

Laita kello ajoissa soimaan, tee aamutoimet niin kuin olisit edelleen töissä toimistolla. Laita työvaatteet päälle. Älä tee töitä yöpuvussa. Käy ulkona ennen töitä. Kävele autolle, pyörälle, bussipysäkille tai muuten vain pieni lenkki ulkoilmassa.

Palaa takaisin kotiin, eli työpaikallesi. Tee töitä, mutta muista pitää taukoja samalla tavalla kuin toimistolla.

Suomalaiseen työkulttuuriin kuuluvat kahvitauot kannattaa pitää myös kotityössä. Poistu työpisteeltä kahville ja pidä tauko loppuun, ennen kuin jatkat.

Pidä lounastauko. Käy ulkona syömässä. Tai ota eväät ja syö ne jossain muualla. Pidä iltäpäivän kahvitauko samalla tavalla kuin ensimmäinen kahvitauko.

Yritä luoda kotikonttorille samanlainen rutiini kuin työpaikallasi oli. Rutiinit auttavat siirtämään työkulttuurin kotitoimistolle ja tekevät työpäivästäsi helpommin hallittavan.

Kun työpäivä päättyy, sulje laitteet ja poistu työpisteeltä. Lähde pois konkreettisesti. Kävele taas ulkoilmassa ja aloita sen jälkeen työpäivän jälkeinen elämä.

Usko pois, kun noudatat rutiineja, työtehosi parantuu etkä aja itseäsi piippuun.

2. Huolehdi työergonomiasta

Ergonomia on tärkeää. Normaaliin kahdeksan tunnin työpäivään mahtuu liian monta kehoa kuormittavaa hetkeä. Varsinkin etätyössä kuormitus väistämättä nousee.

Työpisteen kun joutuu huonoimmillaan itse suunnittelemaan saatavilla olevista tarvikkeista. Paremmassa tapauksessa töistä voi saada mukaansa kaiken tarvittavan. Tätäkin parempi on, jos etätyöpiste voidaan suunnitella yhdessä ammattilaisen kanssa.

Parhaassa tapauksessa työpisteeseen voidaan saada uudet, tarkoituksenmukaiset toimistokalusteet.

Tästä tietysti jokaisella työpaikalla on omat suosituksensa ja käytäntönsä. Oli työpisteesi sitten parvekkeen riipumatossa tai ammattilaisen suunnittelemassa kotikonttorissa, muista liikkkuminen työpäivän aikana.

Yksipuolinen huono työasento saa hartiat ja niskat jumiin. Vaikka sohva tuntuu hyvältä ja saat pääsi tuettua tyynyllä, ei se vielä tarkoita hyvää työasentoa.

Liikkumattomuus ja huono asento hidastavat verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja saattavat aiheuttaa kipua ja lihasten jäykkyyttä.

Säädä työpisteesi valot riittävän kirkkaiksi, huolehdi ilmanvaihdosta ja ergonomiasta.

Muista lepuuttaa silmiäsi. Sulje silmäsi välillä. Ole rauhassa, et lintsaa töistä, vaan huollat itseäsi työkuntoon.

Suuntaa välillä katse kaukaisuuteen, silmien lihakset saavat lepoa ja jaksavat taas paremmin. Säädä pöydät ja tuolit itsellesi sopiviksi niin, että saat niistä mahdollisimman hyvää tukea päätetyöhön.

Vaikka käytössäsi ei olisikaan sähköpöytää tai säädettävää työtuolia, voit silti itse aktivoida itsesi.

Nouse ylös, venyttele, kävele ja vaihda työasentoa ja paikkaa säännöllisesti. Keho mieli vertyvät liikkeestä ja jaksat painaa päivän työt loppuun.

3. Ole sosiaalinen

Ainakin jos olit työpaikallasi sosiaalinen. Jos pidit kahvitaukojen keskusteluista tai pidit yllä keskustelua töidesi lomassa, pyri nyt samaan.

Jos viihdyt seurassa ja varsinkin työyhteisösi kanssa, keksi keinot siihen myös kotikonttorilta.

Käytä eri viestisovelluksia, WhatsApp on parhaimmillaan hieno tapa käydä kevyttä keskustelua työporukan kanssa.

Usein käytössä on Microsoft 365 sovellukset, jonka Teams sovelluksella voit pitää vaikka kahvitauot livenä kavereiden kesken.

Langaton headset toimii puhelimen korvikkeena, vaikka joutuisit tekemään töitä tietokoneella koko ajan.

Etätyöaika voi olla eristyneisyyden takia huonoimmillaan ikävä kokemus.

Joten muista olla aktiivinen yhteisösi suuntaan, äläkä jätä yhteydenpitoa toiseen kertaan. Työkavereilta saat vertaistukea ja parhaimmillaan hyviä neuvoja etätyössä selviämiseen.

Tseppiä kotikonttoriin ja Let’s Be Careful Out There!

Officepro Finland Oy - Nikke Ehrukainen

#Etätyö #digitalisoituminen #nopeat yhteydet #tietotyö #toimipiste #työpiste #organisoiminen #työpaikan #työvälineet #työaika #ergonomia #konttori #valaistus #työasento #työpöytä #ilmanvaihto #näyttö #asiatuntijatyö #yritys #henkilöstö #työmatka #toimisto #töitä #työkulttuuri #kotityö #kotitoimisto #työpäivä #työteho #työergonomia #etätyöpiste #toimistokalusteet #työasento #sähköpöytä #työtuoli #työyhteisö #viestisovellus #whatsapp #microsft #office 365 # teams #sovellus #headset #tietokone #etätyöaika #aktiivinen #yhteydenpito #vertaistuki

Pyydä asiantuntijamme yhteydenottoa. Vastaamme vuorokauden kuluessa.
Tai soitamme jos jätät puhelinnumerosi.