Av-laitteet, projektori kiinnitettynä sisäkattoon.

AV-ratkaisut

Officeprolta saat aina asennukset AV-latteillesi. Koulutetut huoltoteknikot ja insinöörit varmistavat asennusten oikeellisuuden ja turvallisuuden missä tahansa tilassa.

AV-järjestelmä ja -laitteet

Helpot AV-järjestelmät

Esitystekniikan loppukäyttäjää kiinnostaa monesti vain se, että AV-laitteet toimivat ilman ongelmia. Lisäksi helppo käytettävyys ja selkeät ohjeet ovat usein tärkeämpipä kuin laitteen merkki tai malli.

Myös mahdollisissa ongelmatapauksissa helposti saatavilla oleva ja ymmärrettävä ohjeistus on laitteiden käyttäjälle kullanarvoista.

Monesti esimerkiksi kokous- ja luokkatilat ovat jaetussa käytössä. Käyttäjäkunta voi olla hyvinkin monipuolista, eikä laitteiden perehdyttämiseen useinkaan ole varattua tarpeeksi aikaa.

Lisäksi erilaisten esitysten tekninen lähtötaso voi olla hyvinkin monipuolista. Esityksiä voidaan lisäksi tehdä useilla erilaisilla ohjelmistoilla ja esittää erilaisista laitteista.

Nykyään tarjolla oleva esitystekniikka onneksi mahdollistaa hyvinkin laadukkaasti tuotetun materiaalin esittämisen useista eri lähteistä.

Eri valmistajat kilpailevat samoista asiakkaista ja laadukkaita tuotteita on hyvin saatavilla. Hintakaan ei ole enää este. Tämä ei tarjoita sitä, että esitykset olisivat aina tai edes usein teknisesti huippuluokkaa, vaan tavallisten ihmisten tuottamia.

Tämän takia helppo käytettävyys ja toiminnan luotettavuus korostuu entisestään.

Millaiset AV-laitteet

Tekniikan ja tallennusvälineiden mennessä eteenpäin, vanhat tekniikat korvautuvat uudella nopeaan tahtiin. Vielä muutamia vuodsi sitten suositut CD- ja DVD-levyt ovat nykyään jo muistoja menneestä ajasta. Nykyään kuvanlähteenä on pääasiassa kannettava tietokone, tablet- tai mobiililaite.

Esityslaitteesta huolimatta jokainen mahdollinen laite pitää saada yhdistymään toisiinsa. Joko fyysisen portin, tai tietoverkon välityksellä.

Millainen näyttö on paras mihinkin tilaan? Kannattaako valita projektori vai näyttö? Minkä kokoinen ja millainen resoluutio on paras tietyssä valaistuksessa, miten eri kuvakoot skaalautuvat missäkin esitysvälineessä? Miten tehokas projektorin pitää olla millä se mitataan.

Millainen äänentoisto kannattaa valita. Mitä tiloissa esitetään ja millainen on akustiikka? Minne ulkoisia kaiuttimia voi sijoittaa. Millaise mikrofonit tarvitaan esittäjille, miten ne saa yhdistettyä. Minne?

Kuinka paljon laitteet painavat ja millä tavalla ne voi kiinnittää turvallisesti. Mitä muuta asennuksissa pitää huomioida?

Officeprolta saat aina asennukset AV-latteillesi. Koulutetut huoltoteknikot ja insinöörit varmistavat asennusten oikeellisuuden ja turvallisuuden missä tahansa tilassa.

Ota yhtettä ja tee hankinnasta itsellesi helppoa.

Usein kysytyt kysymykset = UKK

AV-tekniikka tarkoittaa audiovisuaalista tekniikkaa, joka käsittää sekä äänen että kuvan tuottamiseen, tallentamiseen, siirtämiseen ja toistamiseen käytettävät teknologiat.

AV-laite on laite, joka on suunniteltu äänen tai kuvan toistamiseen, tallentamiseen tai siirtämiseen. Esimerkkejä ovat televisiot, projektorit, mikrofonit ja kaiuttimet.

AV-järjestelmä on kokonaisuus, joka koostuu useista AV-laitteista ja ohjelmistoista, jotka on yhdistetty toimimaan yhdessä. Tällainen järjestelmä voi sisältää esimerkiksi videoneuvottelulaitteet, äänentoistolaitteet ja valaistusjärjestelmät

Scroll to Top