Konesalihuone

Officepro Cloud-konesalipalvelut

Cloud -konesalipalvelut ovat nykyaikainen ja kustannustehokas ratkaisu yrityksille, jotka haluavat palvelun, joka skaalautuu yrityksen tarpeiden mukaisesti.

Toteutamme konesali-, virtuaalipalvelinratkaisuja ja pilveen skaalattavia hybridiratkaisuja

Kustannustehokas

Nykyaikainen ja kustannustehokas palvelumme soveltuu yrityksille, jotka haluavat palvelun, joka skaalautuu yrityksesi tarpeiden mukaisesti.

Maksat halutessasi vain käyttämäsi datan määrästä, joten lisäkustannuksia ei synny liian raskaan järjestelmän hankkimisesta.

Palveluita voidaan laajentaa tarpeidenne mukaisesti, tietoturva- ja muiden palveluidemme avulla.

Officepro konesalipalvelussa yhdistyy niin kustannustehokkuus kuin myös palvelun vaivaton käyttöönotto.

Konesalipalvelussa kustannukset on helppo budjetoida tasaiseksi kuukausimaksuksi ja näin ollen oman palvelinraudan hankintakulut jäävät pois.

Officepro Konesalipalvelut tuotetaan täysin kotimaisesti ja palvelimet sijaitsevat Suomessa tärkeysluokan viisi täyttävässä konesalissa.

(viestintäviraston määräys 54A/2012M).

Skaalautuva palvelu


Konesalipalvelut toteutetaan usein hybridimallia käyttäen, palvelut sijaitsevat usein on-premise – järjestelmässä ja pilvessä.

Hybridiratkaisu on julkisen pilven ja paikallisen resurssien yhdistelmä. Kaikissa ratkaisuissamme pyrimme siihen, että ne ovat toimintavarmoja.

Ymmärrämme yrityksen kriittisten liiketoimintapalvelujen merkityksen.

Konesaliin voidaan virtualisoida niin Windows kuin Linux palvelimia ja työasemia. Palvelu on skaalautuva eli resurssien kuten suorittimien, muistin ja levytilan joustava lisäys onnistuu helposti.

Levytilana voidaan käyttää joko nopeita SSD levyjä tai esimerkiksi tiedostojen tallennukseen perinteisiä pyöriviä levyjä.

Officepro hoitaa palvelin migraatiot asiakkaan omasta konesalista pilvipohjaiseen konesaliin siten, että käyttökatkot jäävät lyhyiksi.

Palvelimien päivitykset voidaan automatisoida ja muu palvelin ylläpito hoituu ammattitaitoisesti Officepro:n teknisen henkilökunnan toimesta.

Kriittisen datan turvaaminen


Officepro:n IT-ammattilaiset etsivät aina parhaan ratkaisun yrityksellenne. Me huolehdimme, että yrityksenne voi keskittyä omaan osaamiseensa ja itselle tärkeisiin asioihin.
Toimimme paikallisesti ja panostamme sujuvaan viestintään kaikessa mitä teemme.

Konesalissa olevat tiedostosi ovat turvassa raid1-tasoisella tallennuksella.

Tämän lisäksi suosituksenamme on ottaa palvelimen varmistuspalvelu, jolla takaamme sen, että virhetilanteessa voimme helposti palauttaa tiedostot halutulta ajankohdalta helposti.

Virtualisoidut konesalimme liitetään aina internet palveluntarjoajan verkkoon kahdennetulla ratkaisulla 1GB nopeudella. Lisäpalveluna tietoliikenteeseen saa myös tietoturvallisen palomuuriratkaisun.

Tuki ja ylläpito

Ylläpitopalvelumme varmistaa sen, että palvelimet toimivat turvallisesti, valvomme tietoturvaa ja sitä, että tukitehtävät hoidetaan aina luotettavasti ja ammattitaidolla.

Asiakas voi valita juuri sellaisen palvelukokonaisuuden, kuin haluaa, me räätälöimme jokaisen ratkaisun juuri sinulle sopivaksi.

Perus palvelutasoon kuuluu palvelimien ylläpito arkisin kello 8-16. Palvelutaso on myös skaalautuva aina 24/7/365 palvelutasoon saakka, jolloin takaamme, että palvelut toimivat vuoden jokaisena päivänä.

Usein kysytyt kysymykset = UKK

Virtuaalipalvelin on fyysisestä palvelimesta erillinen palvelin, joka jakaa fyysiset laitteet ja laitteistot muiden palvelimien kanssa. Virtuaalipalvelimella voi ajaa useita eri sovelluksia samanaikaisesti ilman, että niiden välillä on konflikteja. Virtuaalipalvelin on yleensä vuokrattavissa verkkopalveluiden tarjoajilta, joilla on omat fyysiset palvelimet, joilla virtuaalipalvelinohjelmisto pyörii.

Virtuaalipalvelin on hyödyllinen ratkaisu monille yrityksille, jotka tarvitsevat enemmän kapasiteettia kuin jaettu palvelin tarjoaa, mutta eivät halua tai tarvitse omaa fyysistä palvelinta. Virtuaalipalvelimen käyttö säästää rahaa ja vähentää IT-infrastruktuurin ylläpitokustannuksia, kun kaikki tarvittavat resurssit ovat käytettävissä pilvessä.

VPS tarkoittaa Virtual Private Server, eli virtuaalista yksityistä palvelinta. VPS on virtuaalinen tietokone, joka toimii kuin oma fyysinen palvelin, mutta sen resurssit ja laitteisto ovat jaettuja muiden VPS:n käyttäjien kanssa. VPS:ää käytetään yleensä web-palvelimena, jossa se tarjoaa verkkosivuja ja muita verkkopalveluita.

Virtuaalipalvelin voi olla  hyvä ratkaisu yrityksille useista syistä:

Kustannustehokkuus: Virtuaalipalvelin on edullisempi kuin fyysinen palvelin, koska useat yritykset voivat jakaa saman fyysisen palvelimen.
Joustavuus: Virtuaalipalvelimet tarjoavat yrityksille joustavuutta ja skaalautuvuutta. Yritykset voivat helposti muuttaa resursseja, kuten prosessoritehoa, muistia ja tallennustilaa tarpeidensa mukaan.
Turvallisuus: Virtuaalipalvelimet ovat yleensä turvallisempia kuin fyysiset palvelimet. Virtuaalipalvelimia  valvotaan jatkuvasti ja niillä on usein monikerroksinen tietoturva.
Helppokäyttöisyys: Virtuaalipalvelimen käyttöönotto ja hallinta on yleensä helppoa ja käyttöliittymät ovat selkeitä.
Käytettävyys: Virtuaalipalvelimet ovat  käytettävissä 24/7 ja ne  tarjoavat nopean ja luotettavan verkkoyhteyden, mikä on tärkeää nykyajan toimintaympäristössä.

Kaiken kaikkiaan virtuaalipalvelin on erittäin hyvä ratkaisu yrityksille, jotka tarvitsevat joustavuutta, turvallisuutta, skaalautuvuutta ja luotettavuutta. Se on myös erittäin kustannustehokas vaihtoehto verrattuna fyysisiin palvelimiin.

Verkkopalvelin on palvelintietokone tai ohjelmisto, joka jakaa web-sivuja asiakasohjelmille ja koneille HTTP-protokollaa käyttäen. HTML-muodossa kirjoitetut asiakirjat muodostavat web-sivuja, jotka voidaan näyttää asiakastietokoneilla selainohjelmien avulla.

Pilvipalvelin on palvelin, joka tarjoaa tietojenkäsittelyresursseja ja -palveluita internetin yli. Pilvipalvelimia hallinnoivat esimerkiksi suuret tietokonejärjestelmien toimittajat, kuten Amazon, Microsoft ja Google, jotka tarjoavat käyttäjilleen pääsyn skaalautuvaan, joustavaan ja helposti hallittavaan tietokoneresurssiin.

Pilvipalvelut ovat erilaisia tietotekniikkapalveluita, joita tarjotaan internetin kautta pilvipalvelun avulla.

Pilvipalveluita ovat esimerkiksi:

SaaS (Software as a Service) -palvelut, joissa käyttäjät saavat käyttöönsä ohjelmiston ja sen toiminnallisuuksia pilvipalvelun kautta. Esimerkkejä SaaS-palveluista ovat sähköpostipalvelut, verkkosovellukset ja CRM-järjestelmät.
PaaS (Platform as a Service) -palvelut, jotka tarjoavat alustan sovelluskehittäjille. Alustalla voidaan kehittää, testata ja toteuttaa omia sovelluksia. PaaS-palveluihin kuuluvat esimerkiksi kehitystyökalut ja ympäristöt.
IaaS (Infrastructure as a Service) -palvelut, jotka tarjoavat käyttäjilleen pilvipalvelun kautta tietokoneen infrastruktuurin. IaaS-palvelut voivat sisältää virtuaalipalvelimia, tallennustilaa ja verkkoinfrastruktuuria.
DRaaS (Disaster Recovery as a Service) -palvelut, jotka tarjoavat tietojen varmuuskopioinnin ja palautuksen pilvipalvelun avulla. Tämä varmistaa, että tärkeät tiedot ovat turvassa, vaikka tietokonejärjestelmässä tapahtuisi häiriöitä tai vikoja.

Pilvipalvelut ovat yhä suositumpia, sillä ne tarjoavat käyttäjilleen joustavuutta, skaalautuvuutta ja nopeaa saatavuutta ilman, että käyttäjien tarvitsee huolehtia tietokoneinfrastruktuurin ylläpidosta ja kustannuksista.

Scroll to Top