Kuva Joensuun steinerkoulun nettisivujen etusivusta.

jnssteiner.fi

Joensuun Steinerkoulu, nettisivujen uudistus

Joensuun Steinerkoulun nettisivujen uudistustarve nousi esille, kun aikaisemmat sivut kärsivät lukuisista teknisistä ongelmista ja tukipalveluiden puutteista. Nettisivut oli alunperin tehnyt joku, jolla ei varmastikaan ollut ammattimaista yritystoimintaa nettisivujen tekoon. Sivujen tekijää oli vaikeaa saada kiinni, jopa kriittisten päivitysten ja tuen osalta. Lopulta entinen tekijä vetäytyi kokonaan ylläpidosta ja päivityksistä.

Koska meidän ammattitaitomme ei riittänyt korjaamaan ongelmia, koulu päätti hakea ammattimaisempaa apua. Samalla päätettiin uudistaa ulkoasu ja käytettävyys vastaamaan paremmin nykypäivää.

Entiset sivut olivat huonon päivitettävyyden lisäksi jo vanhan näköiset, joten uudistus tuli todelliseen tarpeeseen.

Koska Officepron Aluemyyntipäällikkö Tuomo Tanttari oli tuttu aiemman yhteistyön kautta, soitettiin Tuomolle. Tuomolla oli sitten mielessä tuttu firma nettisivujen tekoon. Sovittiin että Tuomo kertoo heille meidän tarpeestamme ja he sitten soittavat meille. No ei sitä soittoa sitten koskaan tullut.

Sovittiin sitten, että Officepro hoitaa nettisivujen uudistamisen ja heidän Markkinointikoordinaattorinsa Nikke Ehrukainen on meihin yhteydessä. Näin kävikin. Pidettiin palaveri, jossa käytiin asiat läpi ja kartoitettiin koulun tarpeet nettisivujen uudistuksessa. Tältä pohjalta sitten saatiin Nikeltä tarjous, joka hyväksyttiin. Ei edes pyydetty tarjousta muualta, kun tämä tuntui parhaalta tavalta saada uudistus toteutettua.

Tässä, niin kuin monessa muussakin asiassa aiemmin, olisimme saaneet apua aktiivisilta oppilaiden vanhemmilta. Oli kuitenkin jo saatu prosessi käynnistettyä, eikä sitten haluttu sitä keskeyttää. Ja onhan siinä etunsa, kun asiaa hoitaa yritys, eikä talkooporukka.

Nettisivut uudistettiin käyttämällä olemassa olevaa sisältöä. Perustiedot ovat kuitenkin samat vuodesta toiseen, eikä niitä tarvitse usein muuttaa. Uudistuksessa haluttiin parempaa käytettävyyttä ja raikkaampaa ulkoasua. Ulkoasun suhteen saatiin Nikeltä ehdotus, joka pienillä muutoksilla näytti meistä oikein hyvältä. Ulkoasu on nyt nykyaikaisempi ja raikkaampi, verrattuna vanhoihin sivuihin.

Käytettävyys on myös parantunut ja WordPress -sisällönhallintajärjestelmä alkaa olla tuttu tarvittavilta osilta. Saadaan itse tehtyä tärkeimmät ajankohtaiset päivitykset ja muutkin muutokset, jos tarvetta tulee.

Ja jos suurempia muutoksia tarvitaan, saadaan Nikke helposti kiinni ja hän neuvoo, tai sitten tekee itse. Myös apu ongelmatilanteissa on helposti saatavilla, kun sivut ovat tutun yrityksen hoidossa.

Koulun sivuista saatiin sellaiset kuin haluttiin ja prosessi sujui muutenkin juuri niin kuin pitikin. Ollaan tyytyväisiä ja voidaan suositella Officeprota nettisivujen tekoon.

Joensuun Steinerkoulu

Rehtori
Annastiina Säkkinen

Scroll to Top