Kuvanmaailma Joensuu Oy, liikkeen julkisivu.

Kuvanmaailma Joensuu Oy

Joensuun Kuvanmaailma Oy on Joensuulainen, valokuvaukseen ja siihen liittyvään toimintaan erikoistunut kivijalkaliike Joensuun keskustassa. Yritys työllistää  neljä henkilöä ja liikevaihto on noin 400 000€.

Kuvanmaailmasta saat kamerat ja lisälaitteet, valokuvauspalvelut ja valokuvat tunnissa, passikuvat suoraan poliisille, kopio- ja tulostuspalvelut, Id-kortit, kuvasuurennokset, canvastaulut, kiitoskortit, suurkuvat, julisteet, kuvalahjat, kuvamukit, kuvakirjat, kameran kennon puhdistukset ja niin edelleen. Myös helposti verkkokaupan kautta.

Kuvanmaailma on perustettu 1999. Tai oikeastaan Kuvanmaailma on ollut olemassa jo ennen tuota vuotta. Tilanne oli se, että työntekijät ostivat yrityksen Joenkulta -osakeyhtiöltä, jossa toimi aikoinaan foto-osasto. Kun yrittäjä Olavi Nupponen jäi eläkkeelle, yritys tuli myyntiin. Ehdotin silloin Olaville, että “myy foto-osasto työntekijöille”. Kun kuitenkin Joenkullan todennäköinen ostaja tulee olemaan kulta-alan toimija, joka tuskin kaipaa foto-osastoa.

Ihan tarkkaa lukemaa ei ole, mutta noin kymmenen vuotta siitä on, kun aloitimme yhteistyön Officepron kanssa.

Yhteistyö lähti siitä, että meillä oli olemassa jonkun näköinen kopiokoneen tarve. Entisessä laitteessa alkoi olla paljon häiriöitä ja paikallisen liikkeen huoltomiehen pois lähteminen vaikeutti asiaa entisestään. Laitoin tarjouspyynnön laitteesta myös Officeprolle, vaikka se olikin vahvasti Xerox -talo. Nimikin oli X-Partner. Tuohon aikaan olimme vahvasti Canonin kannalla ja pelkkä Xerox nimen kuuleminen aiheutti näppyjä. Hankimme ehkä joskus kopiopaperia Officeprolta, ei oikeastaan muuta. Eli tarjouspyyntö oli tehty enemmänkin tavan mukaan. Ei sen uskottu etenevän sen pidemmälle.

Aluemyyntipäällikkö Kari Syrjä teki kuitenkin myyntihenkilönä ison vaikutuksen ja sillä oli ratkaiseva merkitys yhteistyön alkamiseen.

Jo alusta asti tuli sellainen tunne, että myyjäpuolella on tarkoituksena pidempiaikaisen yhteystyön aloittaminen. Ei yritetty tehdä vain kertaluontoista kauppaa, mahdollisimman suurella voitolla. Tuotemerkkiä kohtaan oli kuitenkin olemassa vahvoja epäilyksiä. Vielä senkin jälkeen, kun tavaraa oli jo sisällä. Epäilyksistä huolimatta siitä ihan ensimmäisestä kopiokoneesta lähtien, Xerox on ollut kuitenkin iloinen yllätys.

Samaan aikaan toinen paikallinen toimija tuotti pettymyksiä toisensa perään. Siellä oli jotenkin näkyvissä, että pyritään vain nopeaan ja mahdollisimman suureen kauppaan. Samalla tarjottiin käyttötarkoitukseen sopimattomia laitteita. Siellä myyntihenkilöstö ei perehtynyt oikeaan tarpeeseen, eikä kuunnellut asiakkaan tarpeita. Siellä ei vaan tainnut olla oikeaa tietotaitoa meidän tarpeisiimme.

Valokuvausta ja siihen liittyvää palvelua tarjoavana liikkeenä meillä on kuitenkin erilaiset tarpeet, kuin ”tavallisella” toimistolla.

Tänäkin päivänä, niin kuin silloinkin, teemme tavallisten asiakaille tehtvävien kopiointien lisäksi muun muassa tekstiilipainatuksia. Kopiokoneen vaatimukset ovat silloin tietenkin erilaiset. Painomateriaalit ja koneen lämpötilat poikkeavat tavallisista kopiokoneista. Painatuksia tehdään monesti asiakkaiden valokuvista, joten laadun pitää olla hyvää. Vaikka tekstiilillä ei tietenkään päästä valokuvamaiseen toistoon, ovat asiakkaat kuitenkin tyytyväisiä. Ja tänä päivänä huonoistakin kännykkäkuvista saadaan tehtyä okein hyviä tekstiilipainatuksia. Täytyy kuitenkin muistaa, että niissä painatuksissa pääasia ei olekaan kuvan laatu, vaan ikuistettu hetki.

Tekstiiliä on meillä painettu oikeastaan koko historian ajan ja asiakkaat palaavat usein tyytyväisinä takaisin. Meiltä saa esimerkiksi tyynyjä, tyynyliinoja, kasseja, pipoja, hupapreita ja niin edelleen. Olemme painaneet esimerkiksi stringejä, eli naisten pikkuhousuja. Verkkokauppamme kautta tilatuista alushousuista saimme kerran Helsingistä asti palautetta. Olivat kuulemma liian pienet, mutta muuten oikein hyvät. Oliko koko sitten ostettu summamutikassa, jää arvoitukseksi.

Officepro on vastannut tarpeisiimme juuri sopivasti. Ei tarjota tarpeisiimme yli- eikä alimitoitettua, vaan aina tarkoituksenmukaista laitetta.

Tämä on juuri sellainen asia, mistä pidän erityisesti. Myyjä näkee vaivaa ja perehtyy sekä asiakkaan tarpeisiin, että sopiviin laitteisiin. Vaikka laitteet menevät joskus myyjän oman tietotason ulkopuolelle, on ainakin Officeprolla ja Karilla asioiden selvittäminen hyvin aktiivista.

Nyt vaihdoimme toisen merkin suurkuvatulostimen Officeprolta hankittuun Epsonin suurkuvatulostimeen. Vaikka Karilla ei aluksi ollutkaan juuri tietoa valokuvauksen suurkuvatulostamisesta, niin nyt on. Siinä määriin ahkerasti asiaan on nyt perehdytty. Tässä olemme itseasiassa toinen toistamme auttaen ratkottu alun ongelmia, joita ymmärrettävästi aina uuden laitteen kanssa tulee. Meillä on vahva osaaminen valokuvauksesta ja laitteistoista ja Officeprolla tulostamisesta. Tämä on varmasti ollut hyödyksi molemmille osapuolille.

Officepro ja erityisesti Kari Syrjä on tehnyt hyvää työtä kanssamme.

Täytyy sanoa, että kun Kari joskus lopettaa, siinä on kyllä isot saappaat täytettävänä. Officepron ja Karin kanssa ehdottomia vahvuuksia ovat luottamus ja toiminnan jatkuvuus. Meillä laitteet ovat tuotantolaitteita ja ansaintavälineitä, ja niiden on yksinkertaisesti toimittava.

Joskus vaikeuksia on tuottanut laitteiden automatiikka, joka tilaa lisää värejä tarvittaessa. Laite seuraa kulutusta ja tilaa lisää värejä ennakkoon lisää. Varsinkin kuvakirjoja painettaessa laitteiden värinkäyttö on joskus niin suurta, että automatiikka ei ehdi seurata mukana. Muutaman kerran väri on loppunut kesken. Silloin olen soittanut suoraan Karille ja olemme saaneet värikasetin lainaan parin tunnin sisällä. On saatu tehtyä pitkä työ loppuun ilman ylimääräistä odottelua. Muutoinkin laitteiden häiriötilanteissa soitto Karille usein riittää. Hänellä on jo niin paljon tietoa laitteista, että hommat usein korjaantuvat jo puhelun aikana.

Officepron lisäarvo on luottamus toiminnan jatkumiseen häiriötilanteista huolimatta. Voidaan olla varmoja siitä, että häiriötilanteessa apu on nopeasti saatavilla ja toiminta jatkuu.

Yleensäkin Officeprolta hankituissa laitteissa on huomattavasti vähemmän huolehdittavaa. Häiriötiloja on vähemmän ja apukin on lähellä. Vaikka ei niitä huoltomiehiä ole paljon tarvinnut vaivata, laitteet toimivat muutenkin.

Voidaan sanoa, että henkinen stressi pienenee, kun voi luottaa yhteistyökumppanin haluun ja kykyn hoitaa asiat hyvin.

On tärkeää  tietää, että ongelmien kanssa ei ole yksin ja asiat hoituvat kuntoon jatkossakin.

Joensuun Kuvanmaailma Oy
Vesa Kuukka, toimitusjohtaja

Scroll to Top