Search
Close this search box.
Joensuun Steinerkoulu, kuvassa koulun pihan keinuja.

Joensuun Steinerkoulu

Joensuun steinerkoulu on yhdeksänvuotinen yhtenäiskoulu. Koulu perustettiin vuonna 2004, ja tuolloin aloittaneet oppilaat saivat perusasteen päättötodistuksensa keväällä 2013.

Pysyvän perusopetuksen järjestämisluvan Joensuun steinerkoulu sai kesällä 2014.  Koulu tarjoaa perusopetusta luokille 1-9. Esiopetus järjestetään Joensuun steinerpäiväkodissa. Yhdeksänvuotisen steinerkoulun suorittaminen antaa oppilaille samat valmiudet, edut ja oikeudet kuin peruskoulun käyminen.

Oppilaat jatkavat steinerkoulusta niin lukioon kuin ammatillisiin oppilaitoksiin. Koulussa työskentelee 17 opetus- ja tukihenkilöstön jäsentä, ja sen liikevaihto on noin miljoona euroa. Vuonna 2024 koulu juhlii 20-vuotisjuhlavuottaan Joensuussa.

Yhteistyö officepron kanssa on jatkunut nyt jo toistakymmentä vuotta.

Yhteistyö aloitettiin aikanaan nykyisen Officepron Myyntijohtaja Jari Turusen kanssa. Officepro tunnetiin tuohon aikaan vielä nimellä X-Partner Joensuu. Yhteistyö alkoi kopiokoneen hankinnasta. Samalla laitteeseen otettiin myös huolto- ja tarvikepalvelut helpottamaan koneen käyttöä.

Viimeistään opetussuunnitelman uudistuessa  2016, digitaalisuus ja tietoktekniikka tuli yhä vahvemmin mukaan opetukseen. Tällä hetkellä koululla on Officepron kautta hankittuna yli kolmekymmentä tietokonetta.

Myös laiteiden päivittäminen, tietoturva, huolta ja oikeastaan kaikki siihen liittyvä tulee nykyään Officeprolta.

Steinerkoulun vanhempainyhdistys on aktiivisesti mukana koulun toiminnassa ja vastasi aikoinaan mm. koulun tietokoneiden huollosta ja päivityksestä. Ennen pärjättiin talkoovoimin, mutta nykyään on parasta hankkia laitteet ja palvelut ammattilaiselta.

Ennen kuin teimme yhteistyötä Officepron kanssa, koulun It-tarpeisiin vastattiin vanhempien ja vapaaehtoisten talkootyöllä. Mutta sitä mukaa kun teknologian vaatimukset kasvoivat, tuli ajankohtaisemmaksi hakea It- ja muihin ratkaisuihin ammattimaisempaa  toimintamallia. Tarvittiin asiantunteva ja luotettava, mielellään paikallinen toimija, hoitamaan kaiken kopiokoneista It-ratkaisuihin.

Koska Officepron Aluemyyntipäällikkö Tuomo Tanttarilla ja Koululla on ollut jo aiempaa yhteistyötä, oli luontevaa ja helppoa ryhtyä asioimaan Tuomon kanssa Jarin siirryttyä Officeprolla toisiin tehtäviin.

Officepro tarjosi luotettavuutta ja asiantuntemusta, jotka olivat ratkaisevia koulun päätöksenteossa.

Muita vaihtoehtoja ei oikeastaan edes kartoitettu tai harkittu. Officepron kanssa päästiin helposti yhteisymmärrykseen palveluista, laitteista ja kaikesta tuesta ja huollosta niiden toiminnan varmistamiseksi. Nykyään Officepron palvelut kattavat It-laitteiden huollot, päivitykset sekä monitoimilaitteiden ylläpidon, tarvikeosat ja huollon.

Officepron vahvuuksia ovat paikallinen asiantuntemus, pitkä yhteistyöhistoria ja ammattitaito omalla alallaan.

Yhteistyö Officepron kanssa on toiminut hyvin, kaikki laitteet ja palvelut on saatu siinä ajassa kun on sovittu. Kaikki toimii aikaisempaan verrattuna paljon paremmin. Eikä mitään isompaa katastrofia tule vuosien varrelta mieleen.

Ainut asia mikä huolettaa, on mahdollinen kustannusten nousu. Mutta tällä hetkellä koulu on tyytyväinen saamaansa palvelutasoon suhteessa hintaan.

Joensuun Steinerkoulu suosittelee Officeprota luotettavana paikallisena kumppanina, joka tarjoaa kattavat ja asiantuntevat palvelut.

Kokonaisuutena Joensuun Steinerkoulu arvostaa pitkäaikaista, luotettavaa kumppanuutta Officepron kanssa, joka on tuonut koululle lisäarvoa ja auttanut sen toiminnan kehittämisessä.

Annastiina Säkkinen

Joensuun Steinerkoulu, rehtori.