Kuvassa kolme koiraa.

Nordic Pet Care Group Oy

Nordic Pet Care Group Oy on alunperin Tanskalainen, lemmikkieläinten ruokaan, hyvinvointiin ja muihin tuotteisiin keskittynyt yritys. Nordic Pet Care Group Oy syntyi kahden yrityksen, Best Friend Group Oy:n ja Vital Food groupin yhdistyessä. Suomessa sijaitsevan Best Friend Group Oy:n liikevaihto on n. 20 milj. € ja henkilöstön määrä on noin 50.

Best Friend Group Oy:n pääkonttori on Kuopiossa. Tytäryhtiöt toimivat Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Hong Kongissa.

Best Friend Groupin toiminta perustuu siihen, että tiedämme, mitä lemmikit tarvitsevat, ja haluamme tarjota heille entistä parempia tuotteita.

Haluamme myös helpottaa lemmikkieläinten omistajien arkea tarjoamalla turvallisia ja laadukkaita, helposti tunnistettavia tuotteita. Tuotteita, jotka vastaavat juuri oikeita tarpeita. Uskomme, että lemmikit tekevät meistä parempia ihmisiä.

Yhteistyö Officpron kanssa alkoi, kun haimme Kuopion varastollemme uusia kopiokoneita. Varaston kopiokoneet olivat tulleet käyttöikänsä loppuun ja laitteiden vaihtaminen oli siinä kohtaa järkevä vaihtoehto.

Vaikka hinta ei ole aina se määräävin tekijä hankintoja suoritettaessa, on tarjousten pyytäminen ja yritysten kilpailuttaminen aina kuitenkin se normaali toimintatapa yritysmaailmassa.

Tarjouspyynnössä vertailimme hinnan lisäksi eri laitemerkkejä ja niiden ominaisuuksia. Lisäksi huollon, kulutustarvikkeiden ja varaosien saatavuus nousi hintaa merkittävämmäksi tekijäksi. Tai oikeastaan voidaan sanoa, että paikallisuus oli hintaa suurempi tekijä päätöstä tehtäessä. 

Koska Officepron hinta oli kilpailu-kykyinen ja heillä on kivijalkaliike myös Kuopiossa, oli päätös hankin-nasta lopulta helppo tehdä.

Olemme aina pyrkineet tekemään hankintoja paikallisilta yrityksiltä, vaikka aina se ei yrityksen kansainvälisyyden takia onnistu. Paikallisten yritysten käyttäminen lisää aina paikkakunnan elinvoimaa. Lisäksi paikallinen toimija tuntee yrityskulttuurin ja sen toimintatavat.

Myös yhteydenpito, erilaiset huoltopalvelut ja tavarantoimitukset toimivat yleensä tehokkaasti. Yhteyshenkilöt tulevat tutuiksi ja sitä kautta asioiden hoitaminen on helppoa ja sujuvaa. Tärkeää on myös se, että paikallisessa liikkeessä voi asioida itse.

Olen itsekin monesti käynyt hakemassa verkkokaapelit Officepron kivijalkaliikkeestä.

Alun perin haimme varastollemme kolmea kopiokonetta. Nyt meillä on kymmenkunta kopiokonetta plus monitoimilaitteet. Lisäksi olemme myöhemmin hankkineet Officeprolta työasemat ja kaikki niihin liittyvät laitteet ja tarvikkeet.

Officeprolta saamme helposti samasta paikasta näppäimistöt, telakat, verkkokaapelit, näyttöjen puhdistusaineet ja muut perustarvikkeet.

Oikeastaan hankimme Officeprolta tulostustarvikkeiden lisäksi myös kaikki IT-tarvikkeet.

Laajan valikoiman lisäksi paikallisuus on kuitenkin meille se isoin etu Officepron kanssa toimimisessa. Aluemyyntipäällikkö Merja Jokisen kanssa ollaan jo tuttuja ja puhutaan samaa kieltä. Ja niihin puheisiin voi aina luottaa. Se ei ole aina selvää kotimaistenkaan toimijoiden kanssa. 

Lisäksi aina voi laittaa viestiä tai soittaa, jos jotain tarvetta ilmenee. Kun asioista on kerran sovittu, niin tietää, että silloin ne sopimukset pidetään. Ei ole tarvinnut jälkikäteen perään paljon huudella. Asiat hoituvat savolaisella mentaliteetilla reilun rempseästi.

Officepro on meille kaiken kaikkiaan helppo ja luonteva kumppani. 

Kivijalkaliike löytyy läheltä samasta kaupungista ja sieltä saa tarvikkeita monesti suoraan hyllystä mukaan. Ei tarvitse odotella jotain toimitusta, kun tarve yleensä on aina heti. Officeprolta saa oikeastaan kaiken sen, mitä me tulostamiseen ja IT-infraan tarvitaan. Ei tarvitse miettiä hankintoja sen vaikeammin.

Nordic Pet Groupin IT-manager Janne Iivanainen kasvokuvassa.

Janne Iivanainen It-Manager

Scroll to Top