Referenssit

Normet Group Oy

Henkilökuva Marko Laitinen
Marko Laitinen
Director

Normet Group Oy tarjoaa ratkaisuja haastaviin asiakasprosesseihin maanalaisessa kaivos- ja tunnelitoiminnassa. 

Yritys on kotoisin Iisalmesta ja liiketoiminta on aloitettu vuonna 1962 nimellä Peltosalmen Konepaja. Nykyään Normet on nopeasti kasvava ja innovatiivinen teknologiayritys, jolla on toimintoja 28 maassa eri puolilla maailmaa. Henkilöstön määrä on noin 1400 ja liikevaihto maailmanlaajuisesti on noin 300 miljoonaa euroa.

Officepron kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo noin neljänkymmenen vuoden ajan.

Siinä ajassa myös Officepro on ehtinyt muuttaa nimeään moneen kertaan, mutta yritys on kuitenkin sama.

Alunperin haimme kumppania suomen kaikkien toimipisteiden tulostinympäristöjen yhtenäistämiseen.

Vaikka paperisista dokumenteistä yritetään päästä koko ajan eroon, tarvitsee silti monialainen, usealla paikkakunnalla toimiva yritys myös perinteisiä tulostusratkaisuja. Päivittäisissä toiminnoissa joudutaan kuitenkin yhä edellee tulostamaan kaikenlaisia asiakirjoja. 

Myös normet Groupin tuotantolinjoilla paperia tarvitaan edelleen päivittäin. 

Erilaiset ohjeet, tuotelistat ja komponenttien merkitseminen onnistuu paperilla hyvin. Myös vikatilanteissa prosessien kuvaus voidaan tulostaa paperille ja siiheen voidaan tehdä muistiinpanoja tarpeen mukaan. 

Jossain tapauksissa paperin tuttu ja perinteinen käyttöliittymä on siis edelleen muokattavuuden ja tietojen siirtämisen kannalta paras vaihtoehto, vaikka paperi ei aina sähköisille järjestelmille pärjääkään.

Pystyimme vertailemaan samoja palveluja samoilla hinnoilla tarjoavia yrityksiä keskenään oikeassa työympäristössä. Kahden kumppanin malli oli käytössä noin vuoden ajan, ennen kuin valitsimme kumppaniksemme Officepron.

Meille tärkeää omassa työssämme on IT-ympäristö siihen liittyvine tukipalveluineen. Ennen serverimme sijaitsivat ulkopuolisen palveluntarjoajan tiloissa. Totesimme kuitenkin, että tarvitsemamme ohjelmistot ovat hitaita käyttää ulkopuoliselta serveriltä.

Officepro suunnitteli juuri meidän tarpeisiimme sopivan palvelinympäristön. Nykyään kummallakin toimistolla on oma serverinsä, jotka peilataan niin, että kummallakin paikkakunnalla on nopea pääsy samoihin tietoihin.

Myös tietojen varmuuskopiointi ja tietoturvan ajantasaisuus ovat erittäin tärkeitä. Nykyään kaikki tiedot varmuuskopioidaan säännöllisin välein.
Toiminnassa otetaan aina huomioon sekä ulkoiset uhkat, että omien inhimillisten virheiden mahdollisuus.

Officepro toimittaa mykyään kaikki toimistomme it-palvelut ja laitteet.

Pidämme tärkeänä myös laitekantamme ikää. Tietotekniikka kehittyy huimaa vauhtia ja myös laitteiden täytyy täyttää ohjelmistojen vaatimukset.

Officepro pystyy tarjoamaan uusimmat laitteet ja niille asiantuntevan asennuksen ja myös huollon tarvittaessa.

Varsinkin nyt korona-aikana etäyhteydet ovat tulleet voimakkaasti fyysisen läsnäolemisen tilalle. Palaverit käydään nykyään videoneuvotteluina ja niin sanotut normaalit työpäivät ja työt voidaan hoitaa sieltä, mistä ne järkevimmin saadaa hoidettua.

Toisaalta voidaan ajatella, että korona on osaltaan vain nopeuttanut siirtymistä työtapaan, joka ei asiantuntijatyössä ole enää paikkasidonnainen.

Etätyö on tullut jäädäkseen. Itse ajattelen, että voimme jo vaikka viiden vuoden päästä olla tilanteessa, jossa nimettyjä työpisteitä ei enää ole.

Officepron kanssa suunnittelemme
kone- ja laitehankinnat ennakoivasti
vuosiksi eteenpäin.

Selkeässä suunnitelmassa on se etu, että meidän ei tarvitse huolehtia laitteiden ajantasaisuudesta, vaan tiedämme, että ne täyttävät aina meidän tarpeemme.

Pystymme myös seuraamaan budjettia helposti ja ennakoimaan kustannukset hyvissä ajoin. Vaikka vahinkoja voi aina sattua, varsinaisia yllätyksiä laitteiden uusimisen tai aikataulujen suhteen ei tule.

Officepro on mielle luotettava ja asiantunteva kumppani, jota voi hyvällä omatunnolla suositella muillekin.

Onko asiasi kiireellinen?

Kaikkien asiantuntijoidemme yhteystiedot löyvät alla olevasta linkistä

Ota Yhteyttä